Министерството на електронното управление започна подготовка на машините за балотажа във

...
Министерството на електронното управление започна подготовка на машините за балотажа във
Коментари Харесай

Електронното министерство започна подготовка на машините за балотажа

Министерството на електронното управление започна подготовка на машините за балотажа по отношение на решението на Върховен административен съд от нощес, оповестяват от МЕУ. 

Екипите по узаконяване на министерството ще работят изключително и ще повторят към този момент осъществени процедури по засвидетелствуване, които бяха подписани в период преди първия тур от делегирания от министъра, отговорник за процеса зам.-министър Михаил Стойнов. В края на новата процедура, с цел да се избегнат всевъзможни опасности за повторна анулация на машинния избор, подписа си ще постави министърът на електронното ръководство Александър Йоловски, оповестяват още от МЕУ.

Всяка стъпка от новата процедура ще бъде документирана. МЕУ ще изиска през днешния ден от ЦИК  позволение за цялостна гласност и бистрота на всички стъпки от процеса по засвидетелствуване, които се извършват от Министерството.

Министърът Йоловски  кани представители на ДАНС, на партиите, обединенията и инициативните комитети, регистрирани за присъединяване в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдаващи на съответния тип избор, както и на Българска академия на науките да следят всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, избран от ЦИК, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР